Robert Chevalier van De Messenwinkel en Karl Indigne van BAUME.BE zijn de bezielers van deze website scheercursus.be. Het is een overzichtelijke bundeling, althans dat hopen we, om iedereen te helpen met het leren scheren met een klassiek open mes. Maar wie zijn die kerels?

De Messenwinkel

De Messenwinkel (vroeger bekend onder de naam De Koordenwinkel ) is een zeer oud winkeltje in het hartje van Antwerpen.
Sinds 1864 (5 generaties in dezelfde familie steeds van moeder op dochter) werden er koorden en touwen verkocht.

Tegenwoordig is De Messenwinkel een echte coutellerie geworden. We verkopen naast scheermaterialen ook de beste keukenmessen, scharen, Laguiole messen, Zwitserse messen, enz. Maar De Messenwinkel is ook de plaats waar de techniek van het scheren met klassiek open mes overleeft. Robert Chevalier leert, in de kelderruimte van De Messenwinkel, jaarlijks aan vele mannen de klassieke manier van scheren.

BAUME.BE

In het najaar van 2011 kwam Karl Indigne op kousenvoeten zijn product, een Aftershave Balsem, voorstellen in De Messenwinkel. Het begin van een prettige en complementaire samenwerking. BAUME.BE is  intussen een volwassen lijn van scheerproducten. Ontwikkeling en productie gebeurt 100% in België.
Karl had de scheertechniek eerder geleerd in De Messenwinkel. Hij besloot om scheerproducten van Belgische bodem te maken. Op die manier leerde hij alles wat er te weten valt over producten voor scheerverzorging. Het hele verhaal vind je op de BAUME.BE-Blog. Karl verzorgt tegenwoordig de introductie-sessies ‘Glad Geschoren’!

Cursussen en demo’s in De Messenwinkel
Onderhoud van uw scheermes
Meer weten over scheerproblemen

volgende pagina