scheercursus1

In De Messenwinkel geven we regelmatig cursussen en demo’s over het scheren met een open scheermes. Graag geven hier wat meer uitleg over.

De cursus “Leren scheren met een klassiek open scheermes”

In 2005 zijn we effectief van start gegaan met het geven van deze cursus. Je zou kunnen zeggen dat deze cursus al een zekere geschiedenis achter de rug heeft. Eerst op vele, soms verre, plaatsen in verschillende omstandigheden. We zijn in bovenzaaltjes van café’s geweest, in musea, zolderkamers, culturele centra… noem maar op. Soms hadden we tot 30 deelnemers per cursus.
Al enkele jaren geven we de cursus uitsluitend in onze eigen kelder. Zo moeten we niet telkens materiaal verhuizen en lange verplaatsingen doen. In deze zeg maar, middeleeuwse kleine kelder, ontvangen we telkens tot 9 scheerkandidaten. We houden het getal laag, zodat we iedereen volop aandacht kunnen geven. In twee keer 2 uur wijden we u in.

Er zijn tot hiertoe ongeveer 2000 deelnemers geweest. Van deze mensen hebben we heel wat feedback gekregen. Handige maniertjes en truukjes om het scheren beter en aangenamer te maken. Deze dingen geven we weer door aan de volgende scheerders.

Wilt u ook de cursus volgen? U heeft dan een hele reeks voordelen.
U krijgt een heleboel kleine handige weetjes en truuks van ons, en via ons, van uw voorgangers.
U ontmoet lotgenoten en kan ervaringen uitwisselen. Zo hoort u ook eens iets van een ander.
Is er iets mis met uw materiaal, dan zorgen we ter plaatse voor herstel of vervanging.
We doen weinig in de cursus. Enkel de dingen die u leren scheren. Geen ellenlange verhalen over soorten scheermessen en scheerkwasten. Wel de zaken die er toe doen. Zo gaan we heel diep in op het gebruik van hang- en spanriem, inzepen en de juiste scheerbewegingen. Zo bent u gelijk op een zeer correcte manier bezig en haalt u vlug resultaat.
Het is onze bedoeling dat u door de scheercursus gelijk alle beginnersfouten overslaat. Reken daarna op enkele weken vlijtig oefenen om het scheren onder de knie te krijgen. In de loop van het jaar dat volgt zal u alles kunnen verfijnen en vlugger en handiger scheren. Zo wordt u een meester in het scheren met klassiek open scheermes.
De scheercursus volgen is de zekerste manier naar resultaat en succes!

Is er een datum die je past? Bel ons, zodat we je kunnen inpassen in de cursus.

Demo “Glad geschoren”

In een twee uur durende demonstratie geven we een overzicht van alle mogelijkheden die u heeft als scherende man. De demonstreren verschillende methodes en vele materialen. Zo kan u zelf keuzes maken.
Wat kan u doen voor het scheren: preshave en warme omslagen.
Werken met een vaste zeep of een scheercrème.
Manieren van inzepen en het gebruik van verschillende scheerkwasten.
Kiest u voor een moderne variant van scheerapparaten met meerdere mesjes in of voor een klassieke safety razor?
Is een klassiek open scheermes misschien iets voor u?
Wat kan u na het scheren doen, we praten over aluin, talk, eau de toilette, koude doeken, gezichtsmassage, enz.
Kortom, volg deze demo en u heeft geen excuus meer om slecht geschoren te zijn.

Is er een datum die je past? Bel ons, zodat we je kunnen inpassen in de demonstratie.

volgende pagina