SCHEERKWASTEN

Onderschat het belang niet van een goede scheerkwast. Je gebruikt hem misschien wel dagelijks en is dus een zeer belangrijk instrument in je scheerarsenaal. Scheerkwasten zijn er in vele groottes, kleuren en vormen en gevuld met verschillende haarsoorten.

KUNSTSTOF HAREN

Deze kwasten waren vroeger absoluut te vermijden, maar ze worden tegenwoordig beter. Kijk eens naar het model van Muhle indien u een kunststofharen kwast zoekt.

scheerkwast3

VARKENSHAAR

Varkensharen scheerkwasten hebben meestal iets hardere haren maar kunnen geweldig schuim maken. Je kan rekenen op verschillende jaren trouwe dienst voor een uiterst zacht prijsje. Prima om te starten.
Overigens heeft een barbier de voorkeur voor varkenshaar omdat hij een ganse dag door moet inzepen. De stugheid van de haren zorgen ervoor dat er snel een mooi schuim kan gemaakt worden. Het Italiaanse merk Omega heeft in zijn assortiment vele mooie en betaalbare modellen.

varkenshaar-400-2

DASSENHAAR

Een echte dassenharen scheerkwast is werkelijk het neusje van de zalm en maakt van inzepen een feest. Dassenharen houden het vocht beter vast dan varkensharen. Maar de zachtheid van de haren maken het inzepen een ontspannend ritueel.
Indien u voor een dassenharen scheerkwast kiest, neem dan meteen een hele goede met een stevig gevuld boeket van haren. Zo’n kwast kan jaren dienst doen. Er zijn drie verschillende soorten in kwaliteit. De Pure of Best Badger zijn buikharen, overwegend zwart. De Best Badger zijn geselecteerde dassenharen afkomstig van de rug. Deze haren hebben een typische lichte en een donkere laag. Tenslotte heb je Silvertip. Deze haren zijn afkomstig van de nek en de rug van de das. Erg soepel en zacht en absolute top!

dassenhaar-400-1

volgende pagina