MOEILIJKE STUKKEN

Indien het scheren van de twee wangen wat begint te lukken kan je verdergaan met de iets moeilijkere gedeelten van jegezicht. Bereid je erop voor dat het even zal duren alvorens je dit onder de knie hebt. Je zal soms vreemde houdingen moeten aannemen en grimassen maken. Men vindt soms schema s en tekeningen van een gezicht met daarop getekende pijltjes die de scheerrichting moeten voorstellen. Leuk, maar hou er rekening mee dat zo’n schema een veralgemening is. Elke man heeft een uniek gezicht en zal dus een verschillende aanpak vergen.

 • Werk strategisch
  Hou je bij het oefenen steeds aan dezelfde volgorde, zodat je na verloop van tijd een eigen vloeiende scheerstijl krijgt.
 • Blijf niet lang op een bepaalde plaats scheren
  Een bepaald moeilijk en lastig stukje scheren wil maar niet lukken? Ga na enkele korte pogingen verder met de rest van uw scheerwerk. Volgende keer beter! Je zal zien… na een tijdje lukt het wel.
 • Wees geduldig
  Start niet te vlug met het aanpakken van de moeilijke stukken. Blijf gerust een hele tijd enkel de makkelijke stuken scheren.
 • Opgepast voor harde baardharen
  Naast de mondhoeken en op de voorste gedeelten van de kin staan zeer harde baardharen. De huid moet hier uiterst volledig en zeer stevig aangespannen worden. Gebruik korte haaltjes met een zeer klein stukje van uw scheermes. Breng voor de zekerheid nog wat vers en nat scheerschuim aan.
 • Snorharen kunnen lastig zijn
  De snorharen kan je als volgt scheren: de neus wordt een weinig opzij geduwd met de vrije hand en men scheert van de neus weg schuin naar de mondhoeken.
 • Het filtrum
  Het gleufje onder de neus (filtrum) wordt met de voorste of achterste ronding van het mes geschoren. Zorg ervoor dat de hand waarmee je scheert een steuntje krijgt zodat je zeer kleine haaltjes kan maken.
 • Het fijne werk
  Achtergebleven haartjes op de rand van huid en lip kan je wegscheren met het achterste gedeelte van het lemmet. Op deze manier kan je zeer precies en fijn scheren. Misschien wat griezelig in het begin, maar je zal zien dat het reuze meevalt.

Probeer in de loop van enkele maanden elke keer iets verder te gaan. Verwacht niet te vlug een super resultaat bij het scheren van de moeilijke stukken. Geduld is een mooie zaak. Wanneer je niet verder kan, gebruik dan je oude vertrouwde scheerspullen. Probeer verschillende houdingen en richtingen. Experimenteren mag en kan tot verrassende resultaten leiden. Je hebt tenslotte een uniek gezicht!

volgende pagina